AcumStiu.net

Povestea incredibilă a lui Oskar Dirlewanger

Nu este un secret că naziștii erau persoane crude și lipsite de scrupule. În ansamblu, au capturat, au întemnițat și au luat viața a sute de mii de evrei în numele lui Hitler. Au existat și naziști cu un suflet bun, însă au existat și oameni lipsiți de orice sentiment, care au făcut lucruri cu adevărat groaznice.

Oskar Dirlewanger a fost, probabil, cel mai sadic nazist din toate timpurile. În calitate de adolescent, s-a alăturat armatei prusace, devenind mai târziu locotenent și participând la Invazia Germaniei din Belgia.

El a fost capturat de guvernul român după ce germanii s-au predat, dar au refuzat să fie deținuți, în schimb ducând o acuzare de 600 de deținuți din România și din nou în Germania.

Între Primul Război Mondial și cel de-al Doilea Război Mondial, după scăparea din România, Dirlewanger devenise deja bărbat. Un raport de poliție de la ofițerii germani îl descria ca fiind „o persoană instabilă, violentă, care avea obiceiul de a emite violență sub influența drogurilor”. Dirlewanger s-a înscris la facultate și a obținut o diplomă de doctorat.

După ce s-a înscris în partidul nazist, Dirlewanger a fost acuzat de violul unei fete de 14 ani. El a absolvit doctoratul, a fost judecat și a fost condamnat și chiar a făcut doi ani de închisoare pentru asalt, dar niciuna dintre consecințele comportamentului său nu l-a oprit din ceea ce făcea.

Armata Schutzstaffel, cunoscută și ca Waffen-SS, a fost unitatea militantă armată a SS. Unitatea lui Oskar Dirlewanger a fost staționată în Polonia, ca un detaliu de securitate pentru orașele civile din afara lagărelor de concentrare.

Unitatea era compusă din foști braconieri, criminali și militari, alături de unii soldați civili, dintre care majoritatea aveau o istorie de violență și o sete de sânge. În cele din urmă, Dirlewanget a început să recruteze bărbați din tabere și din orașe.

Mai rău decât tratamentul lui față de soldații săi era tratamentul față de oamenii din tabere și ghetouri. El îi jefuia în mod repetat, răpind copiii și cerând răscumpărare.

Pentru a-și distra soldații, el le făcea rău prizonierilor din lagărele de concentrare, injectând tinere femei cu stricnină, un neurotoxin care provoacă un sfârșit tragic și dureros. În timpul războiului din Rusia, Dirlewanger a ars femei și copii cât timp se aflau în viață și apoi îi dădea câinilor care nu aveau ce să mănânce.

Acțiunile îngrozitoare ale brigăzii lui Oskar Dirlewanger au culminat cu revolta din Varșovia. Dirlewanger a condus oamenii săi în Varșovia, violând și jefuind sătenii și luând viața a peste 40.000 de oameni. El a primit onoarea germană pentru eforturile sale în timpul revoltei, deoarece superiorii săi au mințit despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în timpul invaziei.

Cu toate acestea, cuvintele despre atrocitățile sale au revenit repede la forțele aliate și, curând după ce a fost lăudat de superiorii săi, Oskar Dirlewanger s-a ascuns. A fost arestat la 1 iunie 1945, la doar o lună după sinuciderea lui Hitler și predarea Germaniei. El a fost plasat într-un lagăr de închisoare în interiorul granițelor franceze și s-a stins din viață cinci zile mai târziu din cauze naturale.