AcumStiu.net

Specialiștii au surprins o imagine incredibilă: pentru prima dată, o gaură neagră înghite o stea

Oamenii de știință folosesc telescoape de înaltă tehnologie și, recent, acestea le-au permis să vadă pentru prima dată ce se întâmplă în momentul în care o stea se apropie prea mult de o gaură neagră imensă. Este pentru prima dată când se întâmplă ca o stea să fie înghițită la propriu de o gaură neagră. Pe de o parte, este fascinant, pe de cealaltă parte, este cu totul terifiant.

Se pare că ceea ce se întâmplă este că un canal gigant, care se extinde rapid, înțepenit în spațiu, pe măsură ce steaua este distrusă, particulele cu particule, prin forța gravitației găurii negre.

Aceste telescoape pot vedea până pe câteva galaxii, extrem de departe, Apr 299, undeva la 150 de milioane de ani lumină depărtare de Pământ. Apr 299 este alcătuit din două galaxii care se ciocnesc între ele, ceea ce presupune un fenomen destul de ciudat. Tu toate acestea, în timp ce specialiștii priveau acest fenomen, au observat că Soarele se apropia periculos de mult de o gaură neagră.

Această gaură neagră este atât de mare, încât are mărimea Soarelui de 20 de milioane de ori, iar steaua care a fost înghițită de aceasta este de două ori mai mare decât Soarele nostru.

Miguel Perez-Torres, care lucrează la Institutul de Astrofizică din Andalucia, în Granada, a afirmat: „Nu am mai fost niciodată capabili să observăm direct până acum formarea și evoluția unui astfel de canal gigantic.”

De fapt, există câteva găuri negre pe care specialiștii le supraveghează, însă rareori au observat o activitate suspectă în ceea ce le privește. De aceea, imaginea acestei stele care este înghițită de o gaură neagră este extrem de importantă.

Perez-Torres a mai spus: „De cele mai multe ori, totuși, găurile negre gigantice nu sunt active și nu absorb nimic, sunt chiar liniștite. Evenimentele de perturbare a fenomenelor meteorologice ne pot oferi o oportunitate unică de a înțelege formarea și evoluția acestor canale imense care se formează”.